Anijs bij paarden

“Beschuit met muisjes” misschien wel de meest bekende toepassing van anijs op humaan gebied. Maar anijs wordt in paardensupplementen ook veel gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking en de goede smaak. Vooral de werking van anijs bij luchtwegproblemen is een bekent iets. Van de anijsplant worden de zaadjes gedroogd en gebruikt.

Wetenschappelijke naam:
Pimpinella Anisum

Type:
Plant

Werking Anijs paard:

  • Antibacterieel
  • Vrijer ademen
  • Kalmeert maag en darmen
  • Smaakmaker

Wat is anijs

Anijs is een kruidachtige plant waarvan je de zaden kan eten. Van oorsprong komt de anijsplant uit het Middellandse Zeegebied (voornamelijk Griekenland).
Anijszaad is rijk aan vitamine B6. Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, hormoonregulatie, groei en de werking van het immuunsysteem. Maar ook bevat anijs Vitamine B1, B2, B3, B5 en B11 en Vitamine C. Maar anijszaad is ook rijk aan ijzer, mangaan en koper.

Waarom anijs voor paarden

Anijs staat vooral bekent om zijn geneeskrachtige werking bij luchtwegproblemen. Bij astma kan anijs helpen om vrijer te ademen.
Daarnaast is Anijs goed voor de maag, het helpt de maag te kalmeren en de spijsvertering te ondersteunen. Anijs werkt zo goed bij deze problemen vanwege de antibacteriële werking.
Anijs wordt ook regelmatig gebruikt om andere voedingsmiddelen (of kruiden) smakelijker te maken. Het verbloemt namelijk goed de smaak van producten die minder goed smaken.