Werking Astragalus

Astragalus zegt veel mensen niets, maar het is een heel gezond kruid uit China. Het behoort tot de vlinderbloemfamilie, dezelfde familie als zoethout en erwten onder vallen. In Nederland wordt het kruid ook wel Vlezige hokjespeul genoemd waarvan de wortel de beste geneeskrachtige werking heeft.

Astragalus voor het immuunsysteem

Het is een superkruid dat helpt het lichaam in balans te komen en helpt bij zelfregulatie. Astragalus staat er om bekend dat deze veel invloed heeft op het immuunsysteem, een overactief immuunsysteem wordt gekalmeerd en bij te weinig activiteit zal astragalus het immuunsysteem activeren. Hierdoor kan het lichaam beter omgaan met stress en wordt schade aan cellen beperkt. Astragalus helpt ook om virussen, schimmels en andere lichaamsvreemde stoffen in toom te houden. Hierdoor kan het lichaam sneller vreemde/verkeerde cellen herkennen en deze elimineren.

Voor de longen en voor energie

De ademhaling wordt verbeterd door astragalus en ook ondersteunt het de longspieren vermindert het slijmvorming. Astragalus wordt veel ingezet bij diverse longproblemen zoals longontsteking en copd. Daarbij geeft het kruid extra energie en vitaliteit.

En meer…

Astragalus is heel breed qua werking. Het heeft bijvoorbeeld ook een anti-histamine werking waardoor het ingezet kan worden bij diverse allergieën. Ook helpt het de bloeddruk te verlagen en de bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Voor het hart kan astragalus ook worden ingezet en heeft het een stimulerende werking op de lever waardoor het ontgiftend werkt.