Aloë Vera

Vroeger omschreven de oude Egyptenaren Aloë Vera als de “Plant van onsterfelijkheid”. Deze plant is rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren. Zo bevat het veel Vitamine C, Vitamine E maar ook Calcium en IJzer.

Aloë Vera is zowel geschikt voor inwendig als uitwendig gebruik door de schimmelwerende en antibacteriële werking.

Door de wetenschap is ondertussen bewezen dat Aloë Vera een goede invloed heeft op zowel aandoeningen als wondjes.

 

Aloë Vera voor uitwendig gebruik

In de bladeren van Aloë Vera vind je een gelachtige vloeistof. Wanneer deze aangebracht wordt op de huid zorgt dit voor een beschermend laagje. Daarnaast stimuleert het de celstofwisseling waarbij het de huid soepel houdt.

Aloë Vera wordt veel aangeraden om in te zetten bij wondjes, maar ook bij brandwonden en eczeem heeft het een verkoelende en verzachtende werking.

 

Aloë Vera voor inwendig gebruik

Naast dat de vloeistof van Aloë Vera (Aloin) uitwendig goed gebruikt kan worden, is het inwendig ook erg goed inzetbaar. Het heeft namelijk een verzachtende werking op de maag en de darmen. Aloë Vera kan helpen het spijsverteringskanaal te reinigen. Dit komt mede door de laxerende werking.

Vooral dieren met artrose kunnen baat hebben bij het krijgen van Aloë Vera. Het heeft namelijk een ontstekingsremmende werking die pijn kan verminderen. Aloë Vera wordt nu nog voornamelijk ingezet ter verbetering van de weerstand.